Creatief en oplossingsgericht coachen bij weerbaarheid, faalangst, seksualiteit, rouw, pesten en opkomen voor jezelf.

"Een beeld zegt meer dan duizend woorden"

Poptalk richt zich op het in beeld brengen van de belevingswereld. Dit gebeurt met poppetjes (bijvoorbeeld Playmobil, Duplo of houten figuren) en ander materiaal. De eigen werkelijkheid wordt in beeld gebracht en leidt zo tot meer inzichten voor zowel de gespreksleider als de gesprekspartner.

Met woorden kun je veel bereiken, maar de kracht van een beeld is vaak niet te evenaren. Mensen kunnen beelden vaak makkelijker verwerken dan taal. Met name beelddenkers zijn hier erg goed in!

Met beelden kun je dingen vertellen die je in taal vaak niet (goed) kunt uitdrukken. Dat is precies de reden waarom ik "Poptalk" gebruik als methodiek in de gesprekken die we hebben. Voor meer info kun je ook kijken op: www.poptalk.nl

Ik heb zelf de 'basistraining Poptalk' en de training 'Rouw en verlies' van Poptalk gedaan. Hiermee kan ik jou nu nog beter ondersteunen door het inzetten van beeldtaal!


Een voorbeeld

Leroy voelde zich op school erg eenzaam. Hij kon dat maar moeilijk onder woorden brengen bij zijn ouders, want ja, hoe voelt eenzaam zijn eigenlijk? Is dat wel een gevoel en waar voel ik dat dan? Stel ik me niet aan? Klopt het wel dat ik eenzaam ben?
Leroy vond het erg lastig om contact te maken met andere kinderen en vrienden te maken. Wel is Leroy zeer beeldend ingesteld en verwerkt hij gebeurtenissen en gedachtes alsof het "plaatjes in zijn hoofd" zijn. Leroy kreeg een doos met playmobil met de vraag: "Kun jij proberen jouw eenzame gevoel eens neer te zetten met behulp van playmobilpoppetjes?"
Hieronder het resultaat: Leroy kreeg hulp uit onverwachtse hoek: want een jongetje dat nieuw was bij hem op school probeerde met Leroy vrienden te worden. En dat beelde Leroy uit op deze manier!