Creatief en oplossingsgericht coachen bij weerbaarheid, seksualiteit, rouw, pesten, faalangst en opkomen voor jezelf.

KIES: Kinderen In Een Scheiding

Gelukkig is er hulp voor kinderen die in een scheidingssituatie zitten. Zo is er bijvoorbeeld de KIES groep. KIES is een manier om kinderen met gescheiden ouders, in een groep of individueel te begeleiden.

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Dat kunnen allerlei scheiding situaties zijn. De scheiding is kort of al langer geleden. KIES staat ook voor het recht van kinderen en jongeren om voor zichzelf te kiezen. Tenminste voor hun eigen gedachten, gevoelens, wat ze ervaren, wensen en hopen.

Want dan is het superfijn om hierover te kunnen praten met anderen, en je te realiseren dat je niet de enige bent die verdrietig is of in de put zit. Je hoeft niet je best te doen om je verdriet of boosheid weg te stoppen. Nee. Je mag het gewoon laten zien. Bij de Oppepper kun je ook terecht als je ouders gescheiden zijn en je daar boos, bang of verdrietig door bent. Samen gaan we op zoek naar wat bij jou past. Hoe we jou het beste kunnen helpen om met deze nare gebeurtenis om te gaan. We brengen jouw wensen in beeld (dat kan door Poptalk bijvoorbeeld) en gaan op zoek naar hoe we jou hierin het beste kunnen begeleiden.Een voorbeeld

Leonie is een stil meisje. Ze zit vaak te dagdromen in de klas. Ze heeft haar aandacht er niet echt bij. In de pauzes speelt ze niet mee, maar zit ze op een bankje en eet dan haar fruit. Soms lukt het wel om een spelletje mee te doen. Maar liever zit ze alleen.
De ouders van Leonie hebben veel ruzie thuis. Meestal als ze op bed ligt. Ze hoort haar vader en moeder dan schreeuwen naar elkaar, en soms wordt er een deur hard dichtgegooid. De laatste keer hoorde ze mama huilen en reed papa met scheurende banden weg. Leonie was erg opgelucht toen papa de volgende dag weer gewoon thuis bleek te zijn. Wat had ze zich die nacht een zorgen gemaakt. Ze dacht dat papa nooit weer terug zou komen!
Maar papa en mama hebben de volgende ochtend geen leuk nieuws. En dat is nog erg zacht uitgedrukt. Ze gaan scheiden. Uitelkaar. Niet meer samen wonen in 1 huis.
Leonie maakt zich grote zorgen......Wat gaat er met haar gebeuren?