Creatief en oplossingsgericht coachen bij weerbaarheid, faalangst, seksualiteit, rouw, pesten en opkomen voor jezelf.

Gastlessen en creatief invaldocent.

De druk op leerkrachten neemt steeds verder toe. Daarnaast krijgen leerkrachten steeds meer taken toebedeeld, buiten het lesgeven om.
Ook zie je dat het bij ziekte of (langdurige) uitval steeds lastiger wordt om een invaldocent te vinden, zodat de kinderen niet naar huis gestuurd hoeven te worden.
Daarvoor is nu een leuke, creatieve oplossing: De creatieve invaldocent! Via Sparkle*Support vind de bemiddeling tussen school en invaldocent plaats. Hoe leuk is het om je creatieve kunsten te delen met de klas en de leerlingen een gezellige, creatieve, knutseldag of middag te geven.

Ik werk met verschillende thema's. Ik probeer wel in alle thema's het stukje "weerbaarheid" terug te laten komen. Of het nu weerbaar heid is omdat je wordt gepest of verdrietig bent, of leren je grenzen aan te geven als je iets niet leuk of onprettig vindt.

Dat doen we door middel van opdrachten, filmpjes en oefeningen. Uiteraard sluiten we de dag of de workshop af met een leuke creatieve opdracht!

een voorbeeld

Groep 2: vertel iets over je beroep. Da's nog knap lastig om uit te leggen wat een maatschappelijk werker allemaal doet. Maar gelukkig hebben we Kermit de Kikker. Deze handpop is heel goed inzetbaar bij met name de onderbouw, om in gesprek te gaan met de leerlingen. Ook over het onderwerp: 'Seksualiteit' In de ochtend zullen we allerlei oefeningen doen en filmpjes kijken, in de middag gaan we creatief aan de slag.

Groep 5 t/m 8: Thema: "Verliefdheid" Wat is verliefd zijn eigenlijk? En hoe voelt dat dan? Waar voel jij het? Vind je het leuk of niet? Wat doe je als je verliefd bent? Mag een ander maar alles doen als hij of zij verliefd op jou is? Wat vind je fijn en wat vind je niet prettig? Hoe zeg je dat tegen je liefje?
Hiervoor gebruik ik o.a. de methodiek: "Kriebels in je buik" van Rutgers. Daarnaast kan ik gastlessen op maat verzorgen met verschillende thema's.
We doen in de middag altijd een creatieve opdracht.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.